Fred Schenk (Manga)

Wie ben ik?

Mijn naam is Fred Schenk. Ik ben geboren in Utrecht en heb verder in Eindhoven, Aalst-Waalre en Odijk gewoond. In 1996, tijdens mijn studie aan de TU Eindhoven, ben ik gaan werken binnen de IT en sinds die tijd heb ik deze sector niet meer verlaten. Ik heb meerdere rollen vervuld zoals testcoördinator, change manager, interim manager en projectmanager.

Waarom Schenk Automatisering & Diensten?

In alle bedrijven komt het voor. Vanwege vertrek, langdurige ziekte of extra werkdruk is tijdelijk capaciteit nodig. Bijvoorbeeld:

  • een interim manager die zich snel in kan werken om met de organisatie verder te gaan;
  • een projectmanager die direct één of meerdere projecten vlot kan trekken of op kan starten;

maar ook:

  • een change manager die niet bang is om direct tegengas te geven;
  • een testmanager die weet om te gaan met tijdsdruk;
  • een portfolio manager die zorgt dat de goede projecten, programma’s en activiteiten worden uitgevoerd.

Voor al deze functies bent u bij Schenk Automatisering & Diensten aan het juiste adres. Mijn ervaring ligt op het snijvlak van de business en de IT. Ik heb bijvoorbeeld veel ervaring met eBusiness en Businesss Intelligence projecten, maar ook op het gebied van Telebankieren, hypotheken, reclame/media, overheid en vastgoed. Op dit moment ben ik als projectmanager bij een (grote) gemeente aan de slag.

Ik ben zowel Agile (Product Owner & Scrum Master) als PRINCE2 Foundation & Practitioner gecertificeerd en ook zeer geïnteresseerd in de theoretische en praktische achtergronden van management en projecten. Belangrijk hierbij is altijd communicatie. Veel en helder, maar vooral niet teveel. Verwacht van mij geen vergaderingen omdat er zo nodig vergaderd moet worden. Doelgerichtheid zonder (te) ver voor de troepen uit te lopen. Besluitvaardigheid zonder mensen tekort te doen.

Tot slot is het altijd de bedoeling dat mijn inzet eindig is. Eén van mijn eigen doelen binnen een opdracht is dan ook te kijken hoe ik mijzelf overbodig kan maken. Gelukkig vind ik zaken als opleiden en overdragen van kennis zeer leuk. Dat kan middels mentoring of coaching, maar ook andere vormen zijn mogelijk.